head

Winkelen per
Materiaal

Tegelsnijders

Tegelsnijders voor elke klus

Wanneer er tegels moeten worden gezet zijn tegelsnijders noodzakelijk. Een tegelsnijder zal voor de tegelzetter een belangrijk gereedschap zijn om zijn werk uit te kunnen voeren. Maar ook voor de gewone "doe het zilver" die zijn toilet, keuken of badkamer wil gaan betegelen. Bij tegelwerk hoort een goede tegel snijder. Afhankelijk van de snij capaciteit als ook het materiaal van de tegels kan er voor een geschikt model worden gekozen. Het uitvoeren van de verschillende soorten van snij-technieken vraagt voor een meer professionele product. In ons onderstaand aanbod heeft u veel keus. Met vaak scherpe prijzen en vaak leuke aanbiedingen. Bekijk ook eens ons gereedschap voor tegelwerk.

1 artikel(en)

per pagina

1

1 artikel(en)

per pagina

1

Tegel snijden met de tegelsnijder


Meet de tegel op

Meet de afmetingen (LxB) van de te plaatsen tegel. Het is belangrijk om bij het plaatsen van de tegels rekening te houden met de voeg. Bij een bestaande situatie is dit de breedte van de bestaande voeg en anders de afstandhouder van het kruisje.


Teken de tegel af

Teken de tegel af met een afwasbare stift. Trek de lijn met een winkelhaak voor een rechte lijn en doe dit altijd aan de 'zicht' kant.


Snij de tegel af

Plaats de tegel die je wilt gaan snijden in de tegelsnijder en plaats het mes van de snijder precies boven de haakse lijn. Nu druk je het mes verschillende malen over de tegel totdat er van het begin tot het einde een kras in het glazuur zit. Pak een schroevendraaier en leg deze onder de tegel in de snijlijn. Breek de tegel door aan beide kanten van de tegel te drukken. Met een nijptang en vijl kun je de tegel nog bijwerken. Let wel op voor uw handen en ogen en draag dus eventueel handschoenen of een veiligheidsbril.


Het snijden van andere vormen

Het komt regelmatig voor dat een tegel niet alleen recht afgesneden moet worden. Voor leidingen e.d. is het vaak nodig om andere vormen te kunnen snijden dan alleen recht. Gebruik hiervoor een profielmal en teken dan af hoe de vorm eruit komt te zien. Snijd deze op dezelfde wijze in met de tegelsnijder maar breek de tegel nu niet maar knip deze gewoon met de knijptang. Voor het bijwerken kan er vervolgens een vijl gebruikt worden.


Het plaatsen van de tegel

Bij het plaatsen van de gesneden tegels is het belangrijk om de volgorde goed in de gaten te houden. Zorg dat u voor de afwerking van de tegels de snijrand naar buiten afwerkt want dan ziet het resultaat van uw tegelwerk met de tegelsnijder er nog mooier uit.